- 3 éves időszakos felülvizsgálatok
- Üzembe helyezést megelőző felülvizsgálatok

- Játszótéri eszközök tanúsítása
- Játszótéri eszközökre vonatkozó szakvélemények készítése
- Szaktanácsadás

Tanúsítási Szabályzat

Nyilvántartási Táblázat

 

Mi mindent érdemes tudni a játszótéri eszközök felülvizsgálatáról?

Játszótéri eszközök felülvizsgálataA játszótéri eszközök felülvizsgálata átadás előtt, majd azután meghatározott időközönként szükséges. Cégünk teljes körű szolgáltatással áll rendelkezésére. 

Egy játszótérnél alapvető fontosságú a biztonság. Sajnos minden balesetet nem lehet elkerülni, de a játszótéri eszközök ellenőrzésének célja az, hogy minimalizáljuk őket és amennyire csak lehet, csökkentsük a veszélyeket, illetve az esetleges sérülések súlyosságát. Cégünk teljes körű szolgáltatást nyújt ezzel kapcsolatban és az alábbiakban bemutatjuk a legfontosabb tudnivalókat. 

Először is fontos, hogy egy játszótéri eszköz akkor hozható forgalomba, forgalmazható, telepíthető, illetve vehető használatba, ha az a rendeltetésszerű és a gyermekek szokásos viselkedését figyelembe vevő, előrelátható használata során a használók vagy más személyek biztonságát és egészségét nem veszélyezteti, és megfelel a biztonságossági követelményeknek. Utóbbit a gyártó a kijelölt szervezet által kiadott megfelelőségi tanúsítvánnyal, vagy azzal egyenértékű külföldi megfelelőségi tanúsítvánnyal igazolja.

A játszótéri eszközöket telepítés - vagy áttelepítés - után használatba venni a biztonságossági követelményeknek való megfelelést ellenőrző vizsgálatot követően lehet. A telepítés utáni ellenőrzés során a kijelölt szervezet a megfelelőségi tanúsítvány meglétét is ellenőrzi, és visszavonja, ha a játszótéri eszköz nem felel meg a biztonságossági követelményeknek, illetve a típusvizsgálatnak alávetett mintadarabnak. 

A játszótéri eszközök időszakos ellenőrzését a kijelölt szervezettel háromévenként kell elvégeztetni. Ennek során vizsgálják a biztonságossági követelményeknek való megfelelőséget, az eszközök állapotát, valamint a telepítési feltételek megfelelőségét. 

A kijelölt szervezet által nem megfelelőnek értékelt játszótéri eszköz nem vehető használatba, azt az üzemeltetőnek kell dokumentumokkal igazolt módon kijavítania vagy elbontania, és ennek elvégzéséig az eszköz használatát megakadályoznia.

Amennyiben megbízható céget keres a játszótéri eszközök felülvizsgálatához, forduljon hozzánk bizalommal, csapatunk készséggel áll rendelkezésére!