Hogyan tudja támogatni vállalkozását egy jó munkavédelmi szakember?

  • Posted on:  kedd, 10 január 2023 09:36
  • Written by 

Egy jó munkavédelmi szakember magasabb célt tűz ki, mint a bírságok elkerülése, és Önnek sem kell beérnie ennyivel. Gondoskodjon munkavállalói biztonságáról velünk!

Ha útjára indul egy vállalkozás, sokféle teendővel kell számolni, annak ugyanis nem csak szakmailag kell megalapozottnak lennie, hanem törvényileg is. Egyéni vállalkozóknak nem szükséges elmerülniük a munkavédelem rejtelmeiben, szervezett munkavégzés esetén viszont a Munkavédelmi Törvény betartása a szabályos működés egyik alappillére.

Ahhoz, hogy a vállalkozás eleget tegyen a munkabiztonsági és munkaegészségügyi követelményeknek, szakértői segítségre van szükség. Hogy milyen végzettségű munkavédelmi szakembert kell alkalmazni és milyen időtartományban, az szintén szabályozva van, a veszélyességi besorolástól és az alkalmazotti létszámtól függ.

A megbízott szakember legfontosabb feladata az előírások kidolgozása, fejlesztése, illetve betartatása, ami túlmutat a Munkavédelmi Szabályzattal kapcsolatos teendőkön. Magába foglalja a munkavégzés szervezeti kockázatainak felbecsülését, a folyamat és az alkalmazott technológiák nyomonkövetését, az eszközök állapotának ellenőrzését és az oktatásokat.

Mindez természetesen segít elkerülni a hatóságok által kiszabott bírságok elkerülését és elejét veszi anyagi károknak, de ami ezeknél sokkal fontosabb, hogy a balesetek megelőzését szolgálja. Az alapvető teendők ellátása és dokumentálása nélkülözhetetlen az előírások betartásához, egy jó munkavédelmi szakember viszont ennél magasabb célokat tűz ki.

A célravezető intézkedések alapja a jól megalapozott szakmai tudás, amit az adott vállalkozásnál szerzett saját benyomásoknak és tapasztalatoknak kell kiegészíteniük. Egy profi munkavédelmi szakember személyesen foglalkozik mindazokkal, akik közvetlen veszélynek vannak kitéve, pontosan ismeri továbbá a munkavégzés helyszínét, ez az, amivel valóban nyer a vállalkozás.

Amennyiben Ön sem csak a kötelező papírmunkát szeretné letudni, hanem szakszerű segítségre, precíz, lelkiismeretes munkára van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal és kérje ajánlatunkat!

Read 563 times Last modified on péntek, 28 április 2023 09:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.